ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΑΟΣ στις Άλπεις το 2018

057

 

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος διοργανώνει το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου του 2018 αποστολή στις Ελβετικές Άλπεις, στην ευρύτερη περιοχή του Zermatt. Οι δραστηριότητές μας εκεί θα έχουν ως αφετηρία camping της περιοχής και θα περιλαμβάνουν:

1)Πολυήμερη πεζοπορία από καταφύγιο σε καταφύγιο, στο Ελβετικό τμήμα του φημισμένου trekking MONTE ROSSA TOUR σε δασικά και αλπικά μονοπάτια από τα 1000 έως τα 3000 μέτρα. Πεζοπορική ανάβαση στο όρος Almagellerhorn (3.327m χωρίς χιόνι). Μονοήμερες εξορμήσεις στην περιοχή του Zermatt- Matterhorn. Αρχηγός της πεζοπορικής ομάδας θα είναι ο Χρήστος Λαφογιάννης.

2) Ορειβατική ανάβαση στην κορυφή του βουνού Nadelhorn (4.300 μέτρα). Μετά την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες αναβάσεις σε κορυφές άνω των 4000 μέτρων ή χαμηλότερες από όσους το επιθυμούν. Αρχηγοί της ορειβατικής ομάδας θα είναι ο Γιάννης Δερμεντζόγλου και ο Φώτης Χαραλαμπόπουλος.

3) Τεχνικές διαδρομές και αναρριχήσεις σε βουνά της περιοχής.

Σε ποιους απευθύνεται η αποστολή:

Όλες οι δραστηριότητες απευθύνονται στα οικονομικώς ενήμερα μέλη του συλλόγου.

Για το trekking προαπαιτούμενο είναι η επαρκής φυσική κατάσταση και η εμπειρία πεζοπορίας στα Ελληνικά βουνά χωρίς χιόνι. Αριθμός ατόμων: 30

Η ανάβαση στο Nadelhorn απευθύνεται σε μέλη του συλλόγου που είναι απόφοιτοι της σχολής αρχαρίων χειμερινού βουνού ή και παραπάνω. Θα προηγηθεί υποχρεωτική ομαδική προετοιμασία σε 8 Ελληνικά βουνά με τους αρχηγούς της αποστολής. Ο αρχηγός έχει δικαίωμα να μην επιτρέψει τη μετάβαση στις Άλπεις σε όποιον δεν ολοκληρώσει την προετοιμασία ή δεν επιδείξει ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα στη διάρκεια της. Αριθμός ατόμων: 15

Οι αναρριχήσεις και τεχνικές διαδρομές θα γίνουν αυτόνομα από προκαθορισμένες σκοινοσυντροφιές των 2 ή των 3 ατόμων Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν και τους στόχους τους. Απευθύνονται σε απόφοιτους της σχολής μέσου βουνού και πάνω.

Οι σκοινοσυντροφιές θα πρέπει να έχουν εμπειρία παραδοσιακής αναρρίχησης στα Ελληνικά βουνά. Η συμμετοχή τους θα γίνει σε συνεννόηση με τον σύλλογο.

Σε όλες τις δραστηριότητες, αν οι θέσεις δεν καλυφθούν από μέλη του συλλόγου είναι ευπρόσδεκτα μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Κόστος

Το κατ' εκτίμηση κόστος των 600 Ευρώ καλύπτει για όλες τις ημέρες το κάμπινγκ, 3 καταφύγια και τη διατροφή σε αυτά, τα αεροπορικά για Ιταλία μετ' επιστροφής, το πούλμαν μεταφοράς από Ιταλία σε Ελβετία και αντίστροφα. Δεν περιλαμβάνει τα έξοδα διατροφής (εκτός των καταφυγίων) και την υποχρεωτική για κάποιες ομάδες ασφάλιση αεροδιακομιδής κόστους 40 ευρώ περίπου. Οι τιμές μπορεί να μεταβληθούν λόγω αλλαγών στις ισοτιμίες ή την πολιτική των αεροπορικών εταιρειών και των παρόχων υπηρεσιών. Για όλες τις υπηρεσίες θα απαιτηθούν προκαταβολές ή και προεξόφληση. Σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης ή απαγόρευσης συμμετοχής από τους αρχηγούς τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για καταφύγια, camping και πούλμαν επιστρέφονται. Τα αεροπορικά εισιτήρια κλείνονται ατομικά από τους συμμετέχοντες χωρίς εμπλοκή του συλλόγου και οι ακυρώσεις τους υπόκεινται στους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στη Γραμματεία του συλλόγου από την Τρίτη 2/1/18 ως και 31/1/18.

Sunday the 16th. PointLink.